BiH Izdvojeno Vijesti

Za vikend pad temperature i do 20 stepeni, snijeg na planinama

Iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH najavljuju pogoršanje vremenskih prilika u našoj zemlji.

Kako je kazao dežurni meteorolog, već od petka se očekuje kiša, a pogoršanje dolazi sa zapada i preći će preko cijele BiH.

U subotu će biti dosta kiše, sa mogućnošću snijega na planinama. Temperature će pasti za oko 20 stepeni, dnevne se očekuju između tri i osam, a jutarnje od nula do pet stepeni Celzijusa.

U nedjelju će, također, biti hladnije, s tim da se nakon ovog pogoršanja teško može očekivati razvedravanje, izuzev u Hercegovini, poručuju iz Zavoda.

Direktor KJKP Toplane Suad Zeljković kaže za Oslobođenje kako je ovo preduzeće spremno za pokretanje postrojenja.

”Jutros smo imali kolegij, pratimo vremenske prilike, a uz današnju tehniku imamo mjerodavne podatke. Danas imamo sastanak sa premijerom Kantona i resornim ministrom i tražićemo uključivanje grijanja i prije zvaničnog početka sezone (15. oktobar). Nema razloga da nam se to ne odobri, jer smo pogonski spremni”, ističe Zeljković.

Zeljković je jučer održao i sastanak sa investitorima nove stambene gradnje u KS-u, koji se žele priključiti na sistem ovog preduzeća.

Prvi čovjek KJKP Rad Selim Babić kaže da je materijala za djelovanje Zimske službe ovog preduzeća ostalo još od prošle godine.

U toku su aktivnosti ugovaranja obaveza sa Direkcijom za ceste Kantona i općinama, kako bismo znali koliki će biti obim posla i mislim da ćemo na vrijeme to završiti, ističe Babić.

Direktor Rada dodaje da će, uz nastojanja uposlenika Zimske službe, normalno funkcionisanje grada u zimskim danima zavisiti i od vozača, zimske opreme na automobilima, parkiranja.

 

Oslobođenje/Informer.ba