Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Zadavio majku jer mu nije dala 100 dinara da ode na pivo

Mića P. (36) iz sela Manastirica kod Kladova priznao je policiji da je ubio svoju majku Jelisavetu P. (73) jer nije željela da mu da sto dinara da ode na pivo.

On je ispričao da je 1.decembra uzeo 200 dinara od majke i otišao da nadniči, a po povratku sa posla zatražio je još para kako bi ”otišao u zadružni dom i častio se pivom”.

Međutim, kada je starica odbila da mu da novac, Mića je nasrnuo na nju i nekoliko puta je udario pesnicom u glavu. Nesrećna žena dozivala je pomoć i bježala po kući, ali ju je sin ipak sustigao i zadavio. Jezivu scenu posmatrala je Mićina 4-godišnja kćerka, koja je od tada u stanju šoka i nije bila u stanju da priča sa policijom.

Nakon počinjenog zločina, muškarac je pomjerio majčino telo pored merdevina koje vode na tavan, a dežurnoj službi je prijavio da je majku zatekao mrtvu i rekao da je sigurno pala sa merdevina. Policiji je priča bila sumnjiva zbog vidljivih povreda na staričinom licu i tijelu, a Mića P. je vrlo brzo promjenio iskaz i priznao šta je uradio.

”Ne mogu da verujem da je bio u stanju to da uradi. Mića je radio kao nadničar, nije imao stalni posao, pa je sa svojim četvorogodišnjim djetetom živio od majčine penzije. Mića je imao psihičkih problema, ali nije bio agresivan. Nekoliko puta je ni kriv ni dužan dobio batine. Njega i dijete je žena ostavila prije dvije godine i nikada se nikome pokojna Jelisaveta nije žalila na Miću‘’ rekao je za ‘Alo’ jedan od žitelja sela Manastirica, prenosi Srbijanet.

 

Informer.ba