Crna hronika Udarno Vijesti

Zagreb: Lijepa profesorica izbodena na smrt

Bila je tako draga i tiha djevojka, pa ko je takvo biće mogao tako izmasakrirati. To je užas, evo, plačem – neutješna je prva komšinica pokojne Dijane Ćulibrk.

Poznavala ju je od rođenja, kao i njenu majku Ljiljanu, koja je danas od tuge doživjela slom.

Šta je 37-godišnju zagrebačku profesorku istorije odvelo u strašnu smrt pitanje je kojim se od utorka naveče bave kriminalisti odsjeka krvnih delikata.

Policiju je oko 19 sati nazvao Dijanin prijatelj, iz njenog stana na 3. katu zgrade u mirnoj, Zahradnikovoj ulici 4 u novozagrebačkom naselju Sloboština. Bio je šokiran stravičnim prizorom. Dijana je ležala sva u krvi, izbodena oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem. Odmah je nazvao 192.

”Taj proćelavi muškarac često je dolazio u njezin stan. Imao je ključ i bio je Dijanin dugogodišnji blizak prijatelj. Mislim da nisu bili u vezi jer nedavno sam vidjela Dijanu kako šeta s mlađim muškarcem držaći ga za ruku. I grlili su se, a onaj proćelavi je i dalje dolazio. I on je jako pristojan gospodin. Baš mi je bilo drago što je Dijana pronašla nekog i što je sretna’‘ – priča tugom shrvana komšinica.

Shvatila je da se u Dijaninom stanu nešto loše dogodilo tek danas ujutro, nakon što su su policajci zapečatili stan i postavili dvojicu uniformisanih stražara da spriječe neovlašteni ulazak na mjesto zločina.

Identitet novog Dijaninog dečka jedan je od prvih zadataka policijskog tima zaduženog za rasvjetljavanje ovog ubistva.

U stanu u Zahradnikovoj 4 forenzičari su proveli uviđaj i iznutra su izuzeti svi mikrotragovi. Dio bioloških uzoraka poslali su na vještačenje u Zavod Ivan Vučetić na Kustošiji.

 

Jutarnji list/Informer.ba