Region Udarno Vijesti

Zagreb: Pacijent (64) pokušao da siluje dječaka u bolnici

Hrvatska javnost šokirana je do sada nezabilježenim zločinom, koji se dogodio prije dva dana u Kliničko-bolničkom centru u Zagrebu. Pacijent (64) sa Očne klinike pokušao je da siluje desetogodišnjeg dečaka, takođe pacijenta. Manijak je, srećom, spriječen.

Pokušaj silovanja djeteta spriječilo je bolničko osoblje, koje je odmah pozvalo policiju. Policija je potvrdila da je 20. decembra iz bolnice privela 64-godišnjaka zbog bludnih radnji počinjenih nad 10-godišnjim djetetom.

“Trideset godina radim kao psihijatar i pratim zlostavljanja mladih, ali ni ja se ne sjećam da se nešto slično ikada dogodilo u Hrvatskoj. Vjerovatno to treba da zahvalimo činjenici da su pedijatrijska odjeljenja potpuno odvojena od onih za odrasle, ali ovo je upozorenje da pažnje nikada nije dosta”, rekao je psihijatar u Poliklinici za zaštitu mladih grada Zagreba dr Domagoj Štimac.

Iako je slučaj prijavljen policiji u u bolnici niko od zaposlenih ne želi da ispriča detaljnije šta se tačno desilo. Kažu da je “sve u rukama policije koja je odmah došla i uhapsila napasnika“, prenose Nezavisne novine.

 

Informer.ba