Region Udarno Vijesti

Zagreb: Razbijen lanac prostitucije, uhapšene tri osobe

Zagrebačka policija uhapsila je tri osobe koje se dovode u vezu s organizacijom lanca prostitucije na području Zagreba.

Riječ je o 51-godišnjem muškarcu iz Zagreba, 28-godišnjoj ženi sa Plitvičkih jezera i 27-godišnjem muškarcu iz Otočca koji se terete da su počinili krivično djelo podvođenja.

Djevojke su boravile u iznajmljenim stanovima na području Zagreba, zašto je bio zadužen glavni organizator 51-godišnji muškarac. On je pronalazio mušterije i odvodio ih kod djevojaka. Seksualne usluge muškarcima su za novčanu naknadu nuđene i preko oglasa, a muškarac je i po potrebi odvozio djevojke na adrese konzumenata.

Dogovor s 28-godišnjakinjom bio je da za novčanu naknadu pronalazi i angažuje djevojke za pružanje seksualnih usluga, dok je 27-godišnjak za novčanu naknadu pružao fizičku zaštitu djevojkama koje su pružale seksualne usluge – prenose hrvatski mediji.

“Protivpravna imovinska korist utvrđena ovim kriminalističkim istraživanjem iznosi oko 840.000 kuna /112.400 evra/. Protiv osumnjičenih je podnesena krivična prijava opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu, te su dovedeni pritvorskom nadzorniku”, službeno je potvrđeno iz policije.

 

Srna/Informer.ba