BiH Vijesti

Zajedničko kampovanje djece srpske i bošnjačke nacionalnosti

Djeca srpske i bošnjačke nacionalnosti iz Zvornika, njih četrdesetoro, kampovaće na Boračkom jezeru od 15. do 22. jula, najavio je predsjednik Udruženja za održiv povratak “Podrinje” iz Zvornika Hasan Grebić.

Grebić je rekao novinarima da su kampovanje djece od četvrtog do devetog razreda, koja su odlični učenici, ali slabog materijalnog stanja, organizovali udruženja “Podrinje” i nevladina organizacija “Obrazovanje gradi BiH“.

Prema njegovim riječima, prevoz djece do kampa na Boračkom jezeru finansiraće “Nansen dijalog centar” iz Norveške i nekoliko privrednika.

Navodeći da će sa djecom biti pratioci i srpske i bošnjačke nacionalnosti, Grebić je rekao da će, u okviru organizacije kampovanja, za djecu biti organizovana nastava u prirodi.

Grebić je podsjetio da će, osim edukativnog dijela nastave u prirodi, za djecu biti organizovanja škola plivanja, sportske, rekreativne i kulturne aktivnosti.

Druženje djece na Boračkom jezeru, odnosno u prirodi, za većinu djece biće nezaboravan doživljaj, jer tako nešto, nažalost, njihovi roditelji ne mogu sami da im omoguće“, rekao je Grebić.

Srna/Informer.ba