Svijet Vijesti

Zapad iznevjerio pbunjenike u Libiji

Ministar zadužen za naftu u pobunjeničkom Nacionalnom prijelaznom vijeću u Libiji Ali Tarhouni optužio je u subotu Zapad jer nije ispunio obećanja o hitnoj financijskoj pomoći pobunjenicima.

Tarhouni je agenciji Reuters istovremeno rekao da su mjeseci borbe ispraznili kasu vlade u Benghaziju, koju su formirali pobunjenici i da novca više nema.

Proizvodnja nafte je potpuno stala zbog oštećenja koja su u sukobima pretrpjeli rafinerije i naftovodi, naveo je Tarhouni. “Nemamo više novca. Ponestaje nam svega“, rekao je, dodavši kako ne očekuje da će proizvodnja nafte uskoro započeti.

Na pitanje kako će pobunjenički režim preživjeti, Tarhouni je kazao da su ljudi ginuli za ovu revoluciju i još uvijek ginu, i da će opozicija već naći neki način i nikada neće odustati.

On je također kazao da Benghazi pregovara sa stranim tvrtkama među kojima su njemački Wintershall i francuski Total o budućoj suradnji.

On je dodao da nema nikakvih problema surađivati s tvrtkama koje su nekada poslovale s libijskim vođom Moamerom Gadafijem.

 

Fena/Informer.ba