Crna hronika Vijesti

Zaplijenjena 53 zasada “Cannabis sative”

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Gradačcu prihvatio je prijedlog Tužilaštva TK i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Elada Bričića (27) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ˝neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga˝.
Službenici policije PU Gradačac su na parceli, koja je u vlasništvu osobe koja se najvjerovatnije duži vremenski period nalazi van BiH, na području mjesta Vučkovci, općina Gradačac, pronašli 53 stabljike opojne droge “Cannabis sativa”. Službenici Tima za sprečavanje zloupotrebe narkotičkih sredstava su u petak uhapsili Brčića, zbog postojanja osnova sumnje da je, koristeći navedenu parcelu, uzgajao pronađene zasade.

˝Postoji osnovana sumnja da je Bričić tokom aprila 2011. godine na jednoj parceli u blizini Gradačca zasadio i u narednim mjesecima uzgajao više od 50 stabljika konoplje Canabis sativa. Postupajući tužilac donio je naredbu o provođenju istrage protiv Bričića. Osumnjičeni je ispitan u prostorijama Tužilaštva, te je predloženo određivanje pritvora za istog što je prihvaćeno od nadležnog Suda˝, saopćio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.