Crna hronika Udarno Vijesti

Zaplijenjeno 31,5 kilograma skanka namijenjenog bh. tržištu

Crnogorska policija uhapsila je u mjestu Čemerno u Pljevljima državljanina BiH i Crne Gore od kojih je oduzela oko 31,5 kilograma skanka za koji se sumnja da je trebalo da bude prokrijumčaren na teritoriju BiH.

Državljanin BiH R.G. (44) iz G.J. (37) iz Pljevalja uhapšeni su kada im je policija postavila zasjednu u mjestu Čemerno, jer je imala informaciju da će kasno sinoć biti izvršena primopredaja veće količine skanka.

Policija je presrela osobu koja je nosila dva džaka makadamskim putem prema zaseoku Crni Vrh. To lice je, kada je ugledalo policiju, pokušalo da pobjegne nepristupačnim terenom pri čemu je, sumnja se, palo i zadobilo povrede glave, saopšteno je iz Uprave policije.

Identifikacijom je utvrđeno da je riječ o G.J. iz Pljevalja od kojeg su oduzeta dva džaka u kojima je bila droga, a on je uhapšen i prevezen je u Medicinski centar Pljevlja radi ukazivanja ljekarske pomoći.  Skank je bio u 30 pvc pakovanja, smješten u džakove.

Ubrzo je pronađen i R.G za kojeg se sumnja da je namjeravao da preuzme drogu i da prokrijumčari je za BiH. On je uz krivičnu prijavu sproveden Višem državnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

G.J  je zadržan u Medicinskom centru Pljevlja zbog saniranja povreda prilikom pokušaja bjekstva.

 

Srna/Informer.ba