Crna hronika Udarno Vijesti

Zaspao u podrumu i izgorio u požaru

U požaru koji je iz još neutvrđenih razloga jučer sat iza ponoći izbio u podrumu porodične kuće u Trinaestoj ulici u Orašju smrtno je stradao 53-godišnji Meho Bajrić iz Dobor Kule kod Modriče.

Čula pucketanje

Prema riječima njegove supruge Rašide Bajrić (55), Meho je povremeno spavao u podrumu i u njega se povlačio nakon što uzme čašicu više. Tako je bilo i u nedjelju navečer nakon što se vratio iz rodne Modriče.

Otišao je kod prijatelja po novac nakon povratka iz Modriče. Kući se vratio s bocom rakije. Spremila sam mu nešto hrane i on je otišao u podrum na spavanje. Oko 23 sata provjeravala sam ga i bilo je sve uredu. Sat poslije ponoći iz sna me je probudilo pucketanje. Istrčala sam vani i vidjela veliki plamen i dim iz podruma. Znala sam da se nesretni Meho zapalio. Pozvala sam vatrogasce, jer nisam mogla od plamena ući unutra – kaže vidno potresena Rašida.

Požar su lokalizirali pripadnici oraškog Dobrovoljnog vatrogasnog društva i spriječili njegovo širenje na ostale prostorije te kuće u komšiluku.

Bio nezaposlen

Mehine komšije nam pričaju da je on bio sklon alkoholu. Bio je nezaposlen, a otac je dvije odrasle kćerke i nije imao nikakvih primanja. Za vrijeme naše posjete mjestu nesreće ugljenisano tijelo nesretnog Modričanina još nije bilo odvezeno na Odjel patologije oraške Kantonalne bolnice, piše Avaz.

Tačni uzroci požara još nisu poznati, a istragu vodi Sektor kriminalističke policije Kantonalnog MUP-a. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je tijelo nesretnog Bajrića pronađeno na ostacima izgorjelog ležaja. Bio je pušač i često je u podrumu držao motornu pilu i benzin, a šta je pravi razlog izbijanja vatre, utvrdit će vještak protupožarne zaštite.

Dženaza poginulog Bajrića bit će obavljena danas na gradskom mezarju u Orašju.

 

Informer.ba