BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Zašto nestaju prijave protiv Salmira Kaplana?

Ministar kulture i sporta Federacije BiH Salmir Kaplan, u javnosti poznat kao Mali od skandala, iznervirao je i svoje političke mentore zbog činjenice da su primorani sakrivati veliki broj saobraćajnih prekršaja koje Kaplan pravi, i to službenim automobilom Vlade FBiH, tvrde izvori našeg lista.

Kaplan je, kako saznajemo, u svom rodnom gradu Stocu, gdje često putuje, pravi kabadahija za volanom. Za ministra, tako, ne važe ni propisi o parkiranju, korištenju sigurnosnog pojasa, a posebno ograničenja brzine. No, ti prekršaji ostaju neevidentirani, jer Kaplan ima debelu političku i rodbinsku zaleđinu.

Policija mlađahnom ministru često mora progledati kroz prste. Činjenica je da Kaplan ima rođaka u Policijskoj stanici Stolac, tako da svaka njegova prekršajna prijava, jednostavno, nestane” – rekao nam je naš izvor.

Komandir Policijske stanice Stolac Emin Bilal samo nam je kratko, iz razumljivih razloga, kazao da nije upoznat s prekršajnim prijavama protiv Kaplana.

Jure Barišić, načelnik Saobraćajne policije Policijske uprave Čapljina, rekao nam je da je moguće da neke prijave i ne dođu do šefova.

Je li napravio prekršaje, a da su mu policajci progledali kroz prste, ja to ne znam. Moguće je da neke prijave, koje se na terenu napišu, nekada i ne dođu do šefova. Teško je to utvrditi “- kazao je Barišić.

Procesuiran zbog saobraćajke u julu

S druge strane, mostarski policajci već su procesuirali Kaplana, i to zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio 9. jula ove godine. Kako smo već pisali, tada je on službenim vozilom Vlade FBiH “škodom superb” (770-J-41) skrenuo s magistralnog puta M-17 te je udario u ogradu obližnjeg vinograda. Tako je Kaplan, osim stubova ograde, oštetio i službeno vozilo Vlade FBiH, plaćeno državnim parama.

 

Avaz/Informer.ba