Crna hronika Udarno Vijesti

Zatvorenik Mevludin Jahić objesio se u KPZ-u Tuzla

Zatvorenik Mevludin Jahić (39) iz Tuzle je u ponedjeljak oko 16:30 sati samoubistvo vješanjem izvršio u Kazneno-popravnom zavodu u Tuzli. Smrt je konstatovao ljekar Službe hitne medicinske pomoći Tuzla.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, dok su uviđaj izvršili službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla. Tijelo preminulog prevezeno je u Komemorativni centar radi obdukcije.

Bio osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva bivše supruge

Kantonalni sud u Tuzli je 13.aprila 2011. godine izrekao Jahiću kaznu od 25 godina zatvora zbog ubistva bivše supruge Fetihe Jahić (34). Podsjećamo Mevludin je 25. augusta 2010. godine oko 2 sata u ulici Amalije Lebeničnik br.10, u blizini međugradske autobuske i željezničke stanice u Tuzli, pajserom provalio u stan i ubio bivšu suprugu Fetihu Jahić zadavši joj više smrtonosnih uboda nožem. U stanu je u vrijeme zločina bila i kćerka ubijene, no ona se uspjela spasiti bijegom preko balkona. Jahić se odmah nakon počinjenog ubistva predao policiji. I prije samog ubistva Jahić je u više navrata prijetio bivšoj supruzi, koja je s kćerkom živjela u iznajmljenom stanu.

 

Tit.ba/Informer.ba