Politika Udarno Vijesti

Završen neformalni trilateralni sastanak na Jahorini

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović, te predsjednici Srbije Boris Tadić i Hrvatske Ivo Josipović okončali su, nešto iza 12.00 časova, neformalni trilateralni sastanak na Jahorini.

Zvaničnici su, po okončanju razgovora, krenuli u obilazak Jahorine.

Dio ekipe se do Rajske doline provezao ratracima Olimpijskog centra Jahorina, a drugi automobilima.

Nakon osvježenja u planinskoj kući “Rajska vrata”, članovi Predsjedništva BiH i predsjednici Srbije i Hrvatske učestvovaće na konferenciji za novinare koja je zakazana za 14.00 časova u hotelu “Termag”.

Ovo je drugi neformalni trilateralni sastanak, a prvi je održan u julu prošle godine na Brionima.

TIHIĆ: DOPRINOS RJEŠAVANjU PROBLEMA

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić smatra da je dobro što su se na Jahorini sastali članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović i predsjednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović da razgovaraju o međusobnim odnosima.

“To može da bude samo doprinos rješavanju određenih problema između tri zemlje, pogotovo što će i BiH ubrzo imati Savjet ministara, pa će i ti dogovori koji budu postignuti moći da budu realizovani”, rekao je Tihić novinarima u Sarajevu.

Članovi Predsjedništva BiH i predsjednici Srbije i Hrvatske okončali su, nešto iza 12.00 časova, neformalni trilateralni sastanak na Jahorini.

Ovo je drugi neformalni trilateralni sastanak, a prvi je održan u julu prošle godine na Brionima.

 

Srna/Informer.ba