Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Zbog brutalnog napada na Sarajke, Jasminu Čoki pet godina i deset mjeseci zatvora

Da su u Općinskom sudu u Sarajevu pojedine sudije pooštrile kaznenu politiku kada su u pitanju višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela, pokazuje i jučerašnja presuda sutkinje Merime Kurtović-Bilić koja je Jasminu Čoki (26), poznatom po stalnom maltretiranju sarajevskih građana, jučer izrekla jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i deset mjeseci zatvora.

Sutkinja Kurtović-Bilić smatrala je dokazanim da je Čoko 5. novembra 2008. godine izvršio razbojništvo nad Edinom D., radnicom trgovine “Sar” u ulici Nerkeza Smajlagića. Čoko je u trgovinu ušao oko 19.15 sati i zatražio dvije kutije cigareta i dvije ultra dopune od po 10 KM. Optuženi nije imao namjeru da to plati pa je radnicu udario šakom po licu i pobjegao iz radnje.

Da nije imao obzira prema ženama, pokazuje i primjer razbojništva od 22. oktobra 2009. godine u Grbavičkoj ulici, gdje je s leđa prišao Merimi B. kojoj je namjeravao oteti tašnu. Ženu je oborio na tlo i nastavio je tući pesnicama i nogama po glavi i tijelu. I pored toga, oštećena nije puštala tašnu, a Čoko se morao dati u bijeg, jer je žena počela vikati i dozivati pomoć.

Za oba razbojništva sutkinja Kurtović-Bilić odredila mu je po tri godine zatvora, da bi mu na kraju izrekla jedinstvenu kaznu od pet godina i deset mjeseci.

Čoko koji je odranije imao pravosnažnu presudu također za razbojništvo, odmah je upućen na izdržavanje kazne u zenički zatvor.

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba