BiH Udarno Vijesti

Zbog novog snijega otežan saobraćaj

Nove snježne padavine i niske temeperature utiču na otežano odvijanje saobraćaja u RS, a na pojedinim dionicima i danas se saobraća samo jednom kolovoznom trakom. 

Sinoptičari najavljuju da će tokom dana snijeg postepeno slabiti.

Na krajnjem jugu Hercegovine će pored snijega ponegdje padati i susnježica i kiša koja se ledi pri tlu, a moguća je i vrlo jaka bura.

Iz Auto-moto saveza RS-a je upozoreno da je magistralni put Sarajevo – Foča prohodan samo za putnička vozila, a da je u funkciji jedna traka pa je saobraćaj jako otežan.

Na magistralnom putu Nevesinje – Gacko – Mostar saobraćaju putnička vozila, ali otežano i usporeno, jer i dalje traju radovi na proširenju ove dionice.

Od Nevesinja prema Berkovićima trenutno je prohodno, a od Nevesinja do Ćesima i dalje se radi na raščišćavanju, dok je saobraćajnica Kifino Selo – Ulog preko prevoja Morine još neprohodna.

Na magistralnom putu Gacko – Tjentište (prijevoj Čemerno) saobraća se otežano i jednom trakom samo za hitne slučajeve i uz pratnju policije, a neprohodan je i put Bileća – Ljubinje.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu, gdje čiste puteve, ali vozačima se i dalje savjetuje da vožnju prilagode stanju i uvjetima na putu.

 

Fena/Informer.ba