BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Zbog trovanja hranom u Klinički centar Sarajevo javilo se 59 osoba

Na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) do 14.00 sati javilo se 59 osoba sa stomačnim tegobama i visokom tjelesnom temperaturom, od kojih je njih 17 zadržano na Klinici za infektivne bolesti, izjavila je za Agenciju ONASA glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić

Ona je kazala da je zdravstveno stanje zadržanih pacijenata srednje teško, te da za sada niko od njih nije neposredno životno ugrožen.

Ugostiteljski objekat “Fan Ferhatović” zatvoren je do daljnjeg, zbog sumnje da je više desetina osoba, koje su tokom proteklog vikenda zatražile medicinsku pomoć na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a, zatrovano hranom konzumiranom u tom sarajevskom fast-food-u.

Glasnogovornica Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo Vildana Bosno potvrdila je Agenciji ONASA da su sanitarni inspektori iz pomenutog ugostiteljskog objekta uzeli 21 uzorak hrane i sirovina, 18 briseva radnih površina, dok će 11 uposlenika danas biti podvrgnuto medicinskim analizama.

“Čim budemo imali rezultate tih analiza, Uprava za inspekcijske poslove saopštiće više detalja“, kazala je glasnogovornica Uprave.

 

Informer.ba