Crna hronika Vijesti

Željko Graorac pratio i napastvovao djevojke

Dvadesetjednogodišnji Željko Graorac iz banjalučkog naselja Dragočaj završio je iza rešetaka zbog sumnje da je pratio i seksualno napastvovao mlađe punoljetne djevojke. Piše SAN.
Skidao pantalone
Naime, Graorac je pratio djevojke, a potom bi ih presretao u stubištima zgrada i fizički nasrtao na njih. Prilikom napada, kako saznajemo, napasnik je djevojke hvatao i dirao za intimne dijelove tijela, a potom bi skidao svoje pantalone i vadio i pokazivao im spolni organ.
Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka samo su kratko saopćili da je osumnjičeni, nakon saslušanja u službenim prostorijama pušten na slobodu, te da će protiv njega biti podnesen izvještaj za dva počinjena prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Kako saznajemo, zakonom zapriječena kazna za ovakve slučajeve kreće se od 300 do 900 mraka po jednom prekršaju.
Prvi slučaj seksualnog napastvovanja prijavljen je još 26. maja prošle godine u ulici Krajiških brigada narodne odbrane, u banjalučkom naselju Starčevica, dok je drugi slučaj zabilježen 9. augusta, također prošle godine, u ulici Duška Koščice.
Snimile ga kamere
Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je Graorac djevojke pratio uglavnom sa svojim automobilom ”golf 2”, crvene boje. U nekim slučajevima je čekao pogodnu priliku, te bi istrčao iz automobila i napastvovao djevojke. U nekim drugim slučajevima, on je, pak, djevojke presretao u haustorima i to u trenucima kada nije bilo nikog. Interesantno je i to da ga je u jednom slučaju snimila nadzorna kamera, što je navodno donekle olakšalo policiji posao u identifikaciji osumnjičenog.
Inače, Graovac je nezaposleni auto-mehaničar, a policiji je poznat i po provalama i krađama. Protiv njega je nadležnom tužilaštvu proslijeđeno ukupno sedam izvještaja za šest teških krađa i provala u kuće i vikendice, a dovodio se i u vezu s krađom jednog bicikla.