Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

Željko Komšić podnio ostavku na sve stranačke dužnosti u SDP-u

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić podnio je neopozivu ostavku na sve stranačke dužnosti u SDP-u.

Komšić je danas u 15 sati poslao službeni faks na tri adrese. O ostavci je obavijestio predsjednika Glavnog odbora Svetozara Pudarića, predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju i generalnog sekretara Nermina Nikšića.

Zvaničnih reakcija SDP-a još nema, ali kako je saznala TV1 Komšićeva ostavka je neopoziva. Komšić će ostati član Predsjedništva BiH jer je to mandat koji su mu povjerili građani BiH ali je definitivno odlučio da potpuno napusti SDP zbog sukoba s njegovim čelnikom Zlatkom Lagumdžijom, koji traje već duže vremena.

Sukob je kulminirao prije nekoliko dana kada je Zlatko Lagumdžija posjetio Beograd i kada je dao podršku Vuku Jeremiću, ministru inostranih poslova Srbije, za kandidaturu za mjesto predsjednika Generalne skupštine UN.

Komšić se ranije negativno izrazio o Jeremićevoj kandidaturi, pa je vijest da je Lagumdžija govorio suprotno u Beogradu navodno doživio kao vlastito poniženje.

 

Vijesti.ba/Informer.ba