Izdvojeno Politika Vijesti

Željko Komšić povukao ostavku, želi biti predsjednik SDP-a

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu nije podržalo ostavku potpredsjednika SDP-a Željka Komšića na sve funkcije koje obavlja u ovoj stranci.

Nakon višesatne sjednice Predsjedništva SDP-a, Željko Komšić je povukao svoju ostavku

Predsjedništvo SDP-a izjašnjavalo je se danas i o prijedlogu da se Zlatko Lagumdžija povuče sa funkcije predsjednika stranke i u skladu sa Statutom imenuje Komšić za v. d. predsjednika. Međutim  taj prijedlog je odbijen uz samo jedan glas “za”.

“Imao sam dug i iskren razgovor s Lagumdžijom jučer. Danas sam želio da čujem šta kažu moji drugovi. Rekli su mi svašta, da sam neodgovoran, a Hakija Meholjić mi je rekao da bježim što me povrijedilo. Rekao sam da ne bježim, već da ću ići do kraja i na sljedećem Kongresu SDP-a ići za predsjednika stranke, iako mi to nije bila ambicija“, rekao je Komšić.

Lagumdžija je rekao da zna da su mnogi bili iznenađeni i nesretni, mada nemaju razloga za to, naprotiv.

”Razgovarali smo o stanju u zemlji, da vidimo kako da iz ovoga izađemo bolji i jedinstveniji, budemo odgovorniji i radimo više“, rekao je Lagumdžija.

Predsjedništvo SDP-a je danas raspravljalo i o problemima u Unsko-sanskom kantonu, vezanim za smjenu Hamdije Lipovače i donijelo odluku o raspuštanju KO i OO SDP-a Bihać, te imenovalo povjerenika za ovu kantonalnu i općinsku organizaciju.

 

Informer.ba