Crna hronika Vijesti

Zenica: Policijski bilten

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) saopćilo je jutros da je na području kantona javni red i mir u subotu narušen u pet slučajeva u kojim je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Na putevima u ZDK-a jučer se dogodilo 15 saobraćajnih nezgoda u kojim je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

TEŠKA KRAĐE IZ KUĆE F.F.

ZENICA – Jučer je, u vremenu od 15 do 19,15 sati, u ulici Putovičko polje broj 3,  iz kuće vlasništvo F. F. ukradene dvije torbe sa garderobom, sintesajzer i novčanik sa 20 KM.

IZ KUĆE UKRADENA ČETIRI ĆILIMA

VISOKO – Nepoznati počinitelji je u periodu od 22. do 24. decembra, u mjestu B. Mahala, ukrao četiri ćilima iz kuće vlasništvo M. E..

PRIJAVIO KRAĐU NOVČANIKA

ŽEPČE – A.K. iz Žepče prijavio je jučer u PU Žepče da mu je, u ulici Prva, nepoznata osoba ukrala novčanik u kojem se nalazilo 30 KM i lična dokumenta.

UKRADEN NOVČANIK I CIGARETE

ŽEPČE – Nepoznati počinilac jučer je u vremenu od 19,30 do 21,20 sati u ulici Novo naselje, iz kuće vlasništvo L.N. ukrao  školsku torbu, dva novčanika i dvije šteke cigareta “Filter 160”.

U SUDARU JEDNA OSOBA LAKŠE POVRIJEĐENA

ŽEPČE – Jedna osoba lakše je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer u 11,40 sati na putu M-17 u naselju Zenički put. U nezdogodi su učestvovali ‘mercedes’ (A08-T-066) kojim je upravljao H.Č. iz Zenice i ‘audi’ (468-E-640) kojim je upravljao N.H. rođen 1985. godine iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Žepče.

VUKOVI NAPALI KOZE

ŽEPČE – Vukovi su u noći 23/24. decembra u mjestu Memčići, upali u tor i tom prilikom zaklali dvije i povrijedili više koza vlasništvo Z.S. iz mjesta Begov Han, općina Žepče.

 

Fena/Informer.ba