Crna hronika Udarno Vijesti

Zenica: Slobode lišeno osam dilera

Nakon višemjesečnih opservacija i prikupljanja operativnih saznanja, te prikupljenih saznanja o kriminalnim aktivnostima više osoba s područja Zenice koja su u okviru organizirane grupe vršila krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, danas je na više lokacija u gradu slobode lišeno osam osoba nastanjenih u Zenici.

Kantonalnom tužilaštvu Zenica u poslijepodnevnim sati od Uprave policije MUP-a ZDK dostavljen je Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv: M.B., rođenog 1983. godine, A.Z., rođenog 1984., B.A., rođenog 1985., A.A., rođenog 1973., A.S., rođenog 1978., M.A,, rođenog 1984. i Š.V., rođenog 1981., svi iz Zenice, koji se sumnjiče da su počinili krivična djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238., stav 2. KZ FBiH, te protiv B.N. rođenog 1975. godine iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. KZ FBiH.

“Ove osobe su u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, vršila nabavku, pakovanje i prodaju opojnih droga konzumentima s područja grada Zenice”, navodi se iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste koja su bila predmet opservacija i praćenja, pronađena je određena količina materije koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu, te su pronađeni i izuzeti mobilni aparati koje su osobe koristile prilikom dogovaranja ulične prodaje.

 

Fena/Informer.ba