Crna hronika Udarno Vijesti

Zeničanin uhapšen zbog pucnjave u Sarajevu

K.B. iz Zenice, rođen 1982. godine, uhapšen je sinoć u 1.30 sati u Sarajevu zbog pucnjave iz vatrenog oružja, saopćeno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kod njega su pronađeni i oduzeti jedan pištolj “M57”, kalibra 7,62 mm i pet komada metaka.

Prije hapšenja, on je, bježeći od policije, pao i teško se ozlijedio pa mu je ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je zadržan u policiji.

Hapšenju je prethodila dojava jučer oko 20.35 sati da je u ulici Obala Kalina bana do broja 41, u općini Stari Grad u Sarajevu, nepoznata osoba ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja i pobjegla.

Niko nije povrijeđen.

Obaviješten je kantonalni tužilac, a tokom uviđaja, policaji su pronašli pet čahura od metaka. 

Oko 23.25 sati policija je ponovno obaviještena o pucnjavi na istom mjestu. 

Ni tada nije bilo povrijeđenih osoba. 

PRIVEDEN ZBOG NASILNIŠTVA

Policija u Sarajevu privela je jučer oko 2.30 sati Š. E. sa Ilidže, rođenog 1994. godine, zbog osnova sumnje da se nasilnički ponašao prema Š. D.

Š.E. je istog dana pušten nakon kriminalističke obrade.

UHAPŠENI ZBOG DROGE

U 13.30 sati jučer uhapšeni su K. K. sa Ilidže, rođen 1991. godine, H. H. iz Hadžića, rođen 1991., zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga. 

UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE

Z. N. iz Sarajeva, rođen 1982. godine i G.I., rođen 1985. godine, također iz Sarajeva, uhapšeni su jučer oko 16 sati zbog osnova sumnje da su počinili tešku krađu.

RAZBOJNIŠTVO NAD TRGOVKINJOM

Oko 19.15 sati jučer u prodavnici “Sloga” d.o.o Marketi, u ulici Omladinska broj 8, u općini Hadžići, zasad neidentificirana osoba je, prijeteći nožem, počinila razbojništvo nad radnicom i ukrala određenu sumu novca. 

O tome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, za razbojnikom traga policija.

UHAPŠEN ZBOG RAZBOJNIŠTVA

M. R. iz Sarajeva, rođen 1993. godine, jučer  u 21.30 sati uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio razbojništvo nad P.B. iz Sarajeva. 

HAPŠENJE ZBOG TEŠKE KRAĐE

Ć. M. iz Sarajeva, rođen 1987. godine, uhapšen je jučer u 22.20 sati zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu.

 

Fena/Informer.ba