Crna hronika Udarno Vijesti

Uhapšene osobe osumnjičene za aktiviranje više ručnih bombi

Policija je uhapsila A.K. (31) i J.S. (21) iz Donjih Dubrava zbog sumnje da su u tom mjestu, u blizini “BH pošte” i porodične kuće u vlasništvu S.J., aktivirali dvije ručne bombe-kašikare, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Od eksplozije ovih bombi, koje su aktivirane u noći između 22. i 23. oktobra, oštećene su i pošta i kuća, dok povrijeđenih nije bilo.

U toku kriminalističke obrade policija je saznala da su osumnjičeni, najvjerovatnije, kupili četiri ručne bombe od N.H. (37) iz Kalesije, te su im dvije oduzete.

Osumnjičeni su uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti predati Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

U pretresu porodične kuće N.H, koji je izvršena po nalogu Opštinskog suda Kalesija, policija je pronašla 15 ručnih bombi – kašikara, dvije tromblonske mine, pušku, automatsku pušku sa deset okvira, oko 280 komada municije raznog kalibra i tromblonski nastavak za automatsku pušku.

Oružje i municija su oduzeti, a N.H. je priveden u prostorije Policijske stanice Kalesija radi kriminalističke obrade. O ovom događaju obaviješten je kantonalni tužilac.

Srna/Informer.ba