Politika Vijesti

Živko Budimir: Postupiti po uputama OHR-a

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir primio je danas prvog zamjenika Visokog predstavnika Rodericka Moorea.

Predsjednik Budimir i  veleposlanik Moore su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na pitanja vezana za formiranje vlasti u Srednjobosanskoj županiji.

Sugovornici su se usuglasili kako je od iznimne važnosti  uspostava dijaloga među političkim strankama u SBŽ-u te njihovo zajedničko i konstruktivno djelovanje,  s ciljem zaštite zakonskih procesa do konačne odluke Ustavnog suda Federacije BiH.

U potpunosti uvažavam stavove OHR-a, iznesene u pismu Visokog predstavnika Valentina Inzka predsjedavajućem Skupštine Srednjobosanske županije Nikoli Simiću i ostalim dužnosnicima u Vladi SBŽ-a, kojima Visoki predstavnik poziva na poštivanje Ustava i zakona“ , kazao je predsjednik Budimir.
On je naveo da je pridržavanje uputa navedenih u pismu od vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnih naroda u BiH.

Potrebno je postupiti prema uputama koje su, prije svega, razborite i dobronamjerne.  Skupština Srednjobosanske Županije treba pozvati ministre iz prethodne Vlade i s njima dogovoriti primopredaju vlasti,  sukladno stavovima OHR-a“, kazao je predsjednik Budimir.

Veleposlanik Moore je naglasio da je OHR svim stranama obrazložio ustavnu situaciju te je iskazao nadu da će stranke postići politički dogovor.

 

Fena/Informer.ba