Crna hronika Udarno Vijesti

Zlostavljani dječak pokušao da se ubije

Šesnaestogodišnjak, žrtva seksualnog iskorištavanja, za koje su osumnjičeni Anđelko Đokić, dugogodišnji radnik Centra za socijalni rad Banjaluka, i njegovi saučesnici, pokušao je nedavno da se ubije i od tada se nalazi na liječenju u Psihijatrijskoj klinici Banjaluka, saznaju “Nezavisne” od izvora bliskog porodici žrtve.

Nakon nedavnih verbalnih prijetnji smrću koje mu je uputio Đokić, i to na ulici, i nakon što je prijavio čitav slučaj policiji, te kako tužilaštvo i dalje ne reaguje, umalo se nije dogodila tragedija. Dječak je sada dobro, no ovo je svojevrsna ‘pobjeda’ osumnjičenih, jer će sada reći da je žrtva psihijatrijski slučaj”, ispričao je izvor blizak porodici maloljetne žrtve.

Borka Vukajlović, direktorica Centra za socijalni rad Banjaluka, potvrdila je juče za “Nezavisne” kako je maloljetnik zbrinut na Psihijatrijskoj klinici, te kako su radnici ovog centra u svakodnevnom kontaktu s njim.

Svaki dan ga posjećuju i razgovaraju s njim. U jednom od razgovora on je radnicima Centra prenio kako se jedino na klinici osjeća sigurnim”, navela je Vukajlovićeva.

Iako smo još jednom zatražili detaljnije odgovore o tome u kojoj fazi je istraga protiv Đokića i ostalih osumnjičenih, koji su na slobodi, te da li će u budućem postupku kao materijalne dokaze iskoristiti i šokantne video-klipove pedofilije, a koji su pronađeni na Đokićevom računaru, iz banjalučkog Okružnog tužilaštva juče su kratko odgovorili kako je čitav slučaj previše osjetljiv da bi se detaljnije komentarisao.

Šokantni snimci

Izvor blizak istrazi je potvrdio kako je MUP RS prije desetak dana završio vještačenje Đokićevog računara, na kome su pronađeni šokantni pedofilski snimci, a nalazi vještačenja su dostavljeni banjalučkom tužilaštvu.

Na ovim snimcima se vide 60-godišnjaci koji imaju seksualne odnose sa djecom u dobi od 13 i 14 godina, no kako smo čuli, Tužilaštvo ovo ne želi uvrstiti u dokazni materijal”, pojasnio je izvor “Nezavisnih”.

Slučaj “Đokić”

Anđelko Đokić, dugogodišnji radnik Centra za socijalni rad Banjaluka, uhapšen je u policijskoj akciji kodnog naziva “Sparta” 23. juna ove godine zajedno sa sugrađaninom Igorom Račićem (37) iz Banjaluke, te Milivojem Golićem (40) iz Čelinca. Tokom istrage utvrđeno je da je Đokić dječaka iz ugrožene porodice dovodio u svoju vikendicu u selu Jablan, kod Banjaluke, a zatim imao seksualne odnose sa njim, kao i druga dva saučesnika.

Za razliku od Đokića, ostala dvojica osumnjičenih odmah su priznala izvršenje krivičnih djela za koja se prema važećem Zakonu o krivičnom postupku mogu izreći kazne od novčane do maksimalno tri godine robije.

 

Informer.ba