Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Zlostavljao suprugu pa je poslao po pivo

Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnijela krivičnu prijavu protiv Ranka P. (36) iz Simićeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilja u porodici.

On je osumnjičen da je 14. novembra, u Simićevu, više puta u toku dana prijetio i fizički zlostavljao suprugu M.M. kojoj je zalijepio usta, ruke i noge ljepljivom trakom potom je udarao i šutirao, prijeteći joj usijanom metalnom šipkom da će nju i dvoje maloljetne djece ubiti, saopštila je danas policija.

Osumnjičeni je kasnije suprugu oslobodio i poslao po pivo u seosku prodavnicu, tako da je iskoristila priliku da pozove policiju.

Policija je uznemirenu suprugu zatekla u centru sela dok je osumnjičeni bio kod kuće, gdje je i uhapšen. On je uz krivičnu prijavu predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad majka i dvoje maloljetne djece smješteni su u sigurnu kuću.

Policija je protiv osumnjičenog Ranka P. podnijela krivičnu prijavu 2002. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom kada je u Požarevcu, u stanu tukao svoju tadašnju suprugu Zvjezdanu Đurđević (28) koja je nakon pet dana preminula u beogradskom urgentnom centru.

Za to krivično djelo Ranko P. je osuđen na kaznu zatvora, koju je izdržao.

Na teritoriji Braničevskog okruga tokom ove godine požarevačka policija podnijela je 54 krivične prijave za krivično djelo nasilje u porodici.

Agencije/Informer.ba