Svijet Vijesti

Zuckerberg najavio inicijativu promicanja jednakosti među djecom

Vlasnik i osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan postali su u utorak roditelji djevojčici Max. Tom su prilikom na Facebooku objavili pismo kćeri u kojem stoji da će za života 99 posto svojih dionica dati u zakladu “Chan Zuckerberg Initiative”, čija je vrijednost 45 mlrd. USD.

“Dok ti obilježavaš početak novog naraštaja obitelji Chan Zuckerberg, mi pokrećemo Inicijativu Chan Zuckerberg kako bismo okupili ljude iz cijeloga svijeta radi jačanja i promicanja jednakosti među djecom sljedećeg naraštaja, poručili su u pismu. U početku ćemo se usredotočiti na individualizirani pristup u učenju, iskorjenjivanje bolesti, međusobno povezivanje ljudi i izgradnju snažnih društava”, ističe par.

“Svjesni smo da je to tek malen doprinos u usporedbi sa sredstvima i talentima onih koji već rade na tim pitanjima. No želimo učiniti koliko možemo, surađujući s mnogim drugima”, dodali su sretni roditelji.

Mark Zuckerberg je prije rođenja kćeri najavio da će koristiti dva mjeseca porodiljnog dopusta. Vijest o supruzinoj trudnoći Zuckerberg je objavio u potkraj srpnja i na Facebooku otkrio da su htjeli i ranije biti roditelji, ali je Priscilla imala tri spontana pobačaja.

 

Fena/Informer.ba