Region Udarno Vijesti

Zukorlićeve pristalice napale novinarsku ekipu TV “Tutin”

Četvorica ljudi, koji su danas u Tutinu napali ekipu Televizije “Tutin” koja je bila na zadatku, privedana su i određeno im je policijsko zadržavanje zbog sumnje da su odgovorni za nasilničko ponašanje, rečeno je u Policijskoj upravi u Novom Pazaru.

Četvorica napadača prepoznatih kao pristalice glavnog muftije Muamera Zukorlića, napali su popodne ekipu TV “Tutin”, novinara Mersida Agovića i snimatelja Tufika Sadovića koji su bili na zadatku, javljaju srpski mediji.

Agović je zadobio nekoliko udaraca po glavi, a povrede su, kako je saopštila tutinska TV, vidljive i na licu.

O napadu na ekipu TV “Tutin” obaviještena je Policijska uprava u Novom Pazaru, koja je identifikovala napadače, privela ih i odredila policijsko zadržavanje pod sumnjom da su se nasilnički ponašali.

U TV Tutinu je, kako je saopšteno, ovaj incident okarakterisan kao direktni napad na tu informativnu kuću i ugrožavanje slobode medija.

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije je osudilo napad na ekipu TV “Tutin”, u kojem je na novinarskom zadatku povrijeđen novinar Agović.

UNS je zaprepašćen činjenicom da je u policijsku stanicu najpre privedena ekipa Televizije “Tutin” zbog davanja izjave, dok su nasilnici nastavili da sede u kafiću nakon čega su neometano napustili mesto događaja“, navodi se u saopštenju UNS-a.

 

Srna/Informer.ba