Izdvojeno Politika Vijesti

Zvonko Jurišić: Postoje problemi u stranci

Predsjednk HSP-a BiH Zvonko Jurišić potvrdio je postojanje problema unutar stranke, ali tvrdi da se to neće odraziti na funkcionisanje Vlade Federacije BiH /FBiH/.

Komentarišući izjavu potpredsjednika Josipa Perića, koji je najavio povlačenje HSP-ovog ministra finansija Ante Krajine i raspad federalne Vlade, Jurišić je rekao da Vlada FBiH radi u punom kapacitetu i da će tako i nastaviti raditi.

“Neće doći do bilo kakvog kraha Vlade”, rekao je Jurišić i dodao da Krajina nije ministar ni njegov ni Perićev, nego ministar HSP-a.

Konstatujući sa žaljenjem da unutar HSP-a BiH postoje određeni problemi, predsjednik stranke rekao je da sve probleme treba prvo riješiti unutar stranke, a zatim sa potpisnicima platforme.

Jurišić nije mogao eksplicitno reći u čemu se ogledaju unutarstranački problemi, ali je ostavio mogućnost da se radi o nekim kadrovskim rješenjima, što je jedna od Perićevih zamjerki.

Ako se ne postignu promjene u funkcionisanju stranke, Jurišić je za “Večernji list” rekao da se neće ponovo kandidovati za predsjednika HSP-a.

Izbori u HSP-u BiH trebalo bi da budu održani do kraja ove godine.

 

Srna/Informer.ba