Zanimljivosti

Adolf Hilter imao sina sa francuskom maloljetnicom?

Adolf Hilter imao je sina sa francuskom tinejdžerkom, rezultati su najnovijeg istraživanja, piše list Daily Telegraph.

Jean-Marie Loret, koji je preminuo 1985. godine, vjerovao je da je bio sin diktatora Adolfa Hitlera, a današnja istraživanja pokazuju da je možda bio u pravu.

Loret nikada nije upoznao svog oca, ali mu je njegova majka pred smrt ispričala da je on plod kratke veze koju je ona imala sa Hitlerom tokom Prvog svjetskog rata.

On je 1981. godine i napisao knjigu pod nazivom “Moj otac se zvao Hitler”, koja će uskoro biti ponovo objavljena uz nove dokaze kao što su fotografije na kojima se vidi sličnost ovog Francuza i Hitlera.

Prema riječima njegove majke Charlotte Lobjoie, ona je upoznala Hitlera u gradiću Fournes-in-Weppe, zapadno od Lillea, u junu 1917. godine kada je imala 16 godina.

Hitler se tada borio protiv Francuza u blizini grada Sebonkura, ali je nakratko boravio i u Fournes-in-Weppeu.

“Jednog dana, dok sam sjekla sijeno sa ostalim ženama, primjetila sam njemačkog vojnika sa druge strane ulice. On je nosio svesku i izgledalo je kao da nešto crta. Svim ženama je to bilo zanimljivo i interesovalo nas je šta on to crta. Odlučila sam da mu priđem”, ispričala je Charlotte.

Njih dvoje su započeli kratku vezu i Charlotte je ostala u drugom stanju.

Ukoliko se potvrdi da je Loret zapravo Hitlerov sin, njegova djeca bi mogla da imaju udio od prodaje Hitlerove knjige Mein Kampf, koja je prodata u više miliona primeraka.

“Kada je tvoj otac bio u blizini, što je bilo jako rijetko, šetali bismo po prirodi. Ali te šetnje su se uglavnom loše završavale. On je, inspirisan prirodom često dugo pričao, a ja sam ga slabo razumjela”, rekla je Charlotte svom sinu.

Ona je rekla da Hitler tokom tih susreta nije pričao francuski, već je vikao na njemačkom nekoj imaginarnoj publici.

“Čak i da sam govorila njemački, nisam mogla da pričam sa njim, jer nisam imala pojma o historiji Austrije, Pruske i Bavarske. Moja reakcija je ljutila tvog oca, pa više nisam ni reagovala na njegove priče”, pričala je Charlotte svom sinu.

Loret je znao da mu je otac bio njemački vojnik, ali mu je majka tek 1950-ih godina, pred smrt rekla da je to bio Hitler.

Hitler nije želeo da prizna sina i vratio se u Njemačku, ali je ostao u kontaktu sa Charlotte.

Charlotte je odbijala da govori o ocu svog sina i ubrzo ga je dala na usvajanje porodici Loret.

Loret se u Drugom svjetskom ratu borio protiv nacista, a u vreme njemačke okupacije Francuske bio je član Pokreta otpora.

Kada je Lortu majka ispričala za Hitlera, on nije znao šta da radi.

“Da ne bih pao u depresiju, stalno sam radio, nisam išao na odmor, nisam čak ni u bioskop išao skoro 20 godina”, rekao je Loret.

Nakon nekog vremena on je počeo da istražuje svoje porijeklo i pronašao je na tavanu u kući svoje majke slike koje je naslikao Hitler.

Nedavno je u Nemačkoj pronađena Hitlerova slika na kojoj je naslikana žena koja jako liči na Charlotte.

Dokaz koji ide u prilog Loretovoj tvrdnji su i zvanični njemački vojni dokumenti koji pokazuju da su njemački vojnici donosili novac Charlotte tokom Drugog svjetskog rata.

Loret je tražio i da se urade mnogi testovi i uporede njegov i Hitlerov rukopis, njihova fizionomija, krvne grupe, fotografije.

Ova neobična priča potkrijepljena je mnogim dokazima, i u Francuskoj i u Njemačkoj, a objavljena je najnovijem izdanju francuskog magazina “LE point”.

Loret je, kao i hiljade druge francuske djece kojima su očevi bili Nijemci, užasno tretiran u školi od strane svojih vršnjaka. Zvali su ga “sin Švabe” i često se tukao da bi odbranio oca.

Hitler, koji je rođen u jednom austrijskom selu, često je govorio o svojoj ljubavi za Francusku, posebno za Pariz.

On je u decembru 1940. otišao je emotivnu posjetu Parizu, gdje su ga fotografisali kako salutira ispred Napoleonove grobnice ispred svojih zbunjenih generala.

Što je još intrigantnije Hitler je iz Beča prebacio posmrtne ostatke Napoleona Drugog, sina Napolena Bonapartea sa Marijom Luizom austrijskom.

Hitler je često oduševljeno govorio o veličini Napoleona, kao i da želi da u istoriji ostavi trag kao Napoleon.

Iako zvanično nije imao djecu Hitler je  često  govorio da voli djecu i životinje.

Srna/Informer.ba