Zanimljivosti

Beba zmiji odgrizla glavu!

Susret jedne bebe sa zmijom u Izraelu završio se neočekivano – reptil je uginuo jer mu je beba odgrizla glavu.

Jednogodišnji Imad Gadir, čija porodica živi u Šfaramu u centralnom dijelu zemlje, nije povrijeđen, ali je ipak odveden u bolnicu, za svaki slučaj.

Djed Imada, Šahin Šahin ispričao je novinarima da se dječak probudo rano, oko 6.30, kada mu je otac otišao na posao. Onda je iz kreveta svojih roditelja krenuo prema drugoj sobi, gdje je naletio na zmiju dugu oko 35 centimetara, zgrabio je i odgrizao joj glavu. Srećom, zmija nije bila otrovna.

Nije to bio lijep prizor. On je beba, nije znao šta radi. Mislio je da je to igra. Ne želim da se ta stvar ikome dogodi“, rekao je djed.

Kada je Imadova majka shvatila šta se desilo, počela je da vrišti dok nije došao prvi komšija, uletio u sobu i otrgnuo zmiju iz ruke djeteta.

Otišla sam u kuhinju da mu donesem mlijeko i kada sam se vratila vidjela sam da je već jede. Vrištala sam dok nisu došli susjedi. Još ne mogu da povjerujem u ono sto sam vidjela,” rekla je Imadova majka.

Eli Koen, koji već dugo hvata zmije, izjavio se da nikada nije suočio s nečim sličnim.

Pretpostavljam da je dijete reagovalo instiktivno. Na njegovu sreću ta zmija nije otrovna, inače bi ishod mogao biti tragičan,” kazao je Koen, prenosi agencija Tanjug.

On je objasnio da se radi o vrsti zmije “coluber nummifer” i da je bila stara oko tri godine. Ugriz te zmije često boli ali nije opasan za onoga ko nije elergičan, rekao je Koen.

Dodao je i da ta vrsta zmije obično davi svoju žrtvu i da je “bila veća mogla je udaviti dječaka“.

 

Tanjug/Informer.ba