Zanimljivosti

Brat i sestra se upoznali nakon 37 godina preko Facebooka

Selo Donji Srđevići kod Srpca ovih dana je bilo središte nesvakidašnje životne priče kada su se brat i sestra po majci, Manfred Jambrits i Marina Đurđević sreli prvi put nakon 37 godina.

Svemu je kumovala popularna društvena mreža “Facebook”, koja je sasvim slučajno povezala davno izgubljene rođake.

Našu majku Silviju sam posljednji put vidjela kad sam imala četiri godine. Moj otac Milan Regulić se tada vratio iz Austrije u Srbac. Od njega sam saznala da je mama sa mužem iz prvog braka imala sina pa sam imala želju da ga upoznam“, rekla je Marina za “Glas Srpske”.

Dodaje da nije imala nikakvih informacija o njemu, sve dok na Facbooku nije ugledala profil Manfreda Jambritsa iz grada Nojfeld, koji ima 45 godina i pročitala da traga za sestrom mlađom četiri godine.

Sledila mi se krv u žilama a srce mi je odmah zaigralo. Razmijenili smo nekoliko poruka i slika i otkrili da smo zaista brat i sestra. Htjela sam da vrištim od uzbuđenja, mojoj sreći nije bilo kraja“; ushićeno priča Marina.

Odmah poslije toga Manfred je sjeo u automobil i došao u Srđeviće da upozna sestru, njenog muža Novicu i djecu Slađana i Dajanu. U porodičnu kuću Đurđevića sjatilo se cijelo selo, gotovo sve komšije su došle da vide Marininog davno izgubljenog brata.

Čim smo se ugledali, poletjeli smo jedno drugom u naručje, plakali smo i radovali se kao mala djeca. Teško je opisati emocije, suze i smijeh u isto vrijeme. Nadam se sada da ću preko Malfreda vidjeti i majku Silviju koja takođe živi u Austriji“, priča Marina.

Od brata je saznala da je završio pedagogiju i živi sa svojom nevjenčanom suprugom sa kojom se bavi zbrinjavanjem djece bez roditeljskog staranja.

Već sedam dana sam u Srđevićima i planiram da dođem sa majkom iduće ljeto na duži period. Sviđa mi se ovaj kraj, ali naročito seoski običaji i narod koji bez većeg povoda zna zapjevati i zaigrati, što se u Austriji ne može vidjeti”, kaže Manfred.

U komunikaciji sa rođacima i mještanima pomaže mu Marinina komšinica Dragana Vidović, koja živi u Austriji, a stigla je u rodni kraj na godišnji odmor.

Kad srce vodi

Poručila bih svima onima koji su pokidali veze sa svojim najmilijima da ne gube nadu i budu uporni. Nije važno da li će vam pomoći Crveni krst, “Facebook” ili u krajnjem slučaju televizijske emisije kao što je “Sve za ljubav”, ako ste dovoljno predani i ako vas srce vodi, sreća će vam kad-tad zakucati na vrata“, kaže Marina. Prenose Nezavisne novine.

 

Informer.ba