Zanimljivosti

Brčak na originalan način podržao reprezentaciju BiH

Podrška Reprezentaciji BiH nikada nije manjkala ni u Brčko distriktu BiH, a vjerni navijači BH Fanaticos bezbroj puta dosada su dokazali da ljubav prema reprezentaciji, ali i BiH ne može ništa nadjačati.

U prilog tome govori i podatak da je prilikom posljednje utakmice između reprezentacije BiH i Francuske jedan od navijača imao neprijatno iskustvo sa policijom Brčko distrikta, te morao platiti kaznu radi nošenja bh. zastave kroz centar grada.

Izrevoltiran ovom činjenicom, te zakonom koji opravdava postupak policije, jedan od navijača S.Š. odlučio je ofarbati automobil u zastavu naše zemlje.

Ja sam Bosanac i BiH mi je u srcu. Odrastao sam pod zastavom ljiljana, a sada mi je žuto i plavo u srcu i ovo je moj doprinos i podršaka našim Zmajevima, ali i BiH. Moj auto ovih dana je atrakcija u gradu i svi žele da se slikaju. Samo želim da dam do znanja nadležnim i odgovornim subjektima u gradu, da je Brčko distrikt BiH, ma koliko se to nekome sviđalo ili ne, i da će se ovdje zastava naše zemlje uvijek vijoriti, pa i za vrijeme tekme, pa makar i ofarbana na automobilima, te da ćemo bh. Zmajeve još jednom podržati u borbi za Evropsko prvenstvo” – ističe S.Š.

Praćenje utakmice Portugal – BiH u organizaciji navijača ponovo će biti upriličeno javno, a navijači će blagovremeno biti obavješteni o lokaciji.

 

Infobrcko.com/Informer.ba