Zanimljivosti

Djevojčica zaprijetila Djed Mrazu: “Poklone ili si mrtav!”

Želje koje djaca upućuju Djed Mrazu su uglavnom predvidljive. Međutim, jedna 13-godišnja Britanka je zaželjela nešto potpuno drugo, a Djedu Mrazu zaprijetila da će ga ubiti ako ne dobije bar dva poklona sa dugačkog spiska.

Mekeeda Austin je izmeđuostalog poželjela BlackBerry i „stvarnog” Justina Bibera. Da bi je Djed Mraz shvatio što ozbiljnije, mala Mekeeda je obećala da će ubiti i irvase koji vuku njegove saonice, te ih ispeći za Božić i počastiti beskućnike. Pismo se završava sa rečenicom: „Dobro zapamti… Bar dvoje od navedenog ili si u protivnom mrtav!“

Njena majka je rekla da je sasvim slučajno našla njeno pismo u njenoj školskoj torbi.

 „Kad sam pronašla pismo, prvo mi se učinilo smješno. No kad bolje razmislim, bolje mi je da joj nabavim nešto od onog što je poželjela, jer uistinu ne želim da Djed Mraz smrtno strada“, našalila se 40-godišnja majka Tracey Austin.

U pismo još stoji dio:

 “Samo da znaš, ja zapravo više ne vjerujem u Djeda Mraza, ali sam se razbjesnila jar sam pomislila kako ove godine neću dobiti sve poklone koje sam poželjela. Želim sve što sam napisala, a i ne vidim razlog zbog kojeg ih ne bi dobila“, poručila je ljutita Mekeeda.

 

Federalna.ba/Informer.ba