Foto Zanimljivosti

FOTO/ Košarkaš (25) postao žena

Amerikanac Greg Voker (25) odrastao je zaluđen sportom i okružen predivnim navijačicama, ali kaže da se uvijek osjećao drugačije.

Da bi prikrio prave osjećaje svakodnevno je dizao utege i vozio motore. Imao je mnoštvo djevojaka koje su ga proganjale, ali nikada se nije upuštao u ozbiljnu vezu nego je s djevojkama postajao prijatelj i razgovarao o modi, piše Daily Mail.

Kada je ušao u dvadesete Greg više nije mogao prikrivati osjećaje, pa je počeo nositi žensku odjeću. Ubrzo je potražio i medicinski savjet, te je počeo uzimati hormone kako bi postao ženstveniji. Sada ima pravo žensko tijelo sa oblinama.

Nakon što je pune dvije godine živio na ovaj način i zakon ga priznaje kao ženu. Zove se Lindzi.

Već tokom srednje škole počeo je istraživati zašto je drugačiji od ostalih ljudi u svojoj okolini. Iako je osjećaje skrivao, oduvijek je znao da se razlikuje od drugih. Kada je napunio 21 godinu njegovi emocionalni problemi postajali su sve gori pa se okrenuo alkoholu. Sve dok jedan dan nije shvatio da treba početi nositi žensku odjeću.

Iako mu je kao sportisti ponuđena školarina na studiju ekonomije i marketinga od školovanja je odustao. Poslao je i pismo roditeljima, koji su mu uvijek bili podrška, u kojem im je objasnio kako se osjeća i da želi biti žena.

Njihova podrška ohrabrila ga je u daljnjim odlukama. Trenutno skuplja novac za operaciju promjene pola, a nada joj se do kraja iduće godine. Kontaktirao je i Guinnessovu knjigu rekorda i nada se da će i službeno biti priznat kao najviši transseksualac.

24sata.hr/Informer.ba