Izdvojeno Udarno Zanimljivosti

FOTO: Preživio, iako mu je šipka duga skoro dva metra probila lobanju

Građevinskom radniku Eduardu Leiteu (24) na glavu je tokom radova na gradilištu pala metalna šipka dugačka 1,8 metara. Unatoč činjenici da mu je šipka probila zatiljak i izašla na čelu između očiju, Brazilac je sve vrijeme do dolaska u bolnicu bio pri svijesti, a doktorima je nakon dolaska sve ispričao. Ljekari u bolnici u Rio de Janeiru šipku su izvukli tokom operacije koja je trajala pet sati.

Odveden je u operacijsku salu s otvorenom lobanjom. Nakon pregleda hirurg je odlučio šipku izvući u istom smjeru u kojem je i probila glavu“, rekao je Luiz Alexandre Essinger, iz bolnice Miguel Couto i dodao da je Leite nakon operacije bio lucidan i nije pokazivao nikakve negativne posljedice. Rekao je i da je pravo čudo što je mladić uopće preživio.

Lilian Regina da Silva Costa, supruga nesretnog muškaraca, također ne može vjerovati što je preživio. Ljekari su joj pokazali fotografije.

Rekli su mi da je ležao u bolnici sa šipkom koja mu je probila glavu. On  je držao rukom. Glava mu je bila prekrivena krvlju, a njegov pogled bio je kao da je sve normalno. Kada su ga doveli u bolnicu rekao je liječnicima da ništa ne osjeća, nikakvu bol“, prenosi Huffington Post.

Doktor Ruy Monteiro rekao je da bi muškarac, da ga je šipka probila samo nekoliko centimetara dalje, izgubio oko, a lijeva strana tijela ostala bi mu paralizirana. U bolnici će provesti najmanje dva tjedna, a već dan nakon operacije je normalno jeo i rekao da osjeća tek slabu bol.

Informer.ba