Zanimljivosti

Ima 25 godina i nikad nije ušla u pubertet

Zbog rijetkog medicinskog stanja, 25-godišnja žena zarobljena u tijelu 12-godišnjakinje, moli doktore da joj pomognu u izliječenju.

Kate Quinn je vjerojatno jedina žena u Irskoj koja pati od CRS-a, odnosno od Sindroma kaudalne regresije.

Ovo rijetko stanje znači da nikada nije bila u pubertetu, nije imala redovite menstruacije… Njezina kralježnica nije se dobro razvila pa je visoka svega 144 centimetra.

Sada Quinn, koja kaže da je svoje rane 20-te provela skrivajući se i živeći život u ‘limbu‘, moli doktore da pronađu lijek. Ona vjeruje da neće pronaći ljubav ukoliko ne postane ‘prava‘ žena, kazala je za Irish Independent.

Ovo stanje pogađa samo jednu od 25.000 osoba u cijelom svijetu. Doktori kažu da to što nije proživjela pubertet je nuspojava njezina stanja, ali ne mogu objasniti zašto je to tako.

Kazali su kako je činjenica da njezini hormoni ‘ne rade ispravno‘ nije inače povezano sa spomenutim sindromom.
Već sedam godina prima hormone kako bi potaknuli njezino tijelo da uđe u pubertet, ali bez rezultata. Stalni posjeti bolnici onemogućili su joj da pohađa fakultet i da radi.

Što se duže događa, to je gore jer sa 12 ili 14 osjećate da ćete se razviti, ali sada sa 25 počinjem se pitati je li prekasno i pitam se hoću li se ikada razviti‘, rekla je Quinn.

 

Dnevnik.hr/Informer.ba