Zanimljivosti

Kontroverzna stranica nudi posao samo lijepim osobama

Stranica BeautifulPeople.com služi za upoznavanje samoprozvanih lijepih ljudi, a danas će proširiti svoje poslovanje pomoću servisa za zapošljavanje lijepih ljudi.

Prema opisu, ovaj besplatan servis će dati “kompanijama pristup bazi podataka od 750.000 atraktivnih osoba, a samo oni članovi koji su proglašeni lijepima od strane drugih korisnika smiju se zadržavati na stranici”.

– Iskren poslodavac će vam reći da se isplati zapošljavati zgodne ljude jer ostavljaju bolji dojam na klijente, sklapaju bolje poslove i više zarađuju, kaže Greg Hodge, direktor projekta.

No, Hodge dodaje da stranica nije namijenjena samo gledanju profila ostalih ljudi i da se mora shvatiti ozbiljno.

Iako ovo zvuči kao diskriminacija, nije velika tajna da neke kompanije žele samo atraktivne kandidate da im predstavljaju brend. Primjerice, ako želite raditi kao prodavačica kozmetike, imaćete više šanse ako imate čistu kožu od osobe koja ima dva ili tri prištića, piše Mashable, prenosi Index.hr.

S druge strane, američki lanac trgovina odjećom Abercrombie & Fitch je poznat po tome da zapošljava samo fizički atraktivne ljude, a nedavno su izjavili da povlače XXL veličine jer žele da su im i kupci jednako lijepi.