Udarno Zanimljivosti

Krava Đurđa otelila Milku

Muško tele blijedoljubičaste boje u domaćinstvu Radmile Glavonjić u čačanskom selu Jezdini postalo je atrakcija u ovom mjestu pod Jelicom, jer izgleda kao da je potomak kravice iz reklame za poznatu čokoladu “milka”.

“Tek kada ga je majka po teljenju olizala, uočili smo da je neobične boje, ali smo mislili da će vremenom ta boja preći u uobičajenu. Sutradan smo po dnevnoj svetlosti shvatili da je mališa ljubičast, baš kao u reklami”, rekla je Radmila Glavonjić.

Ona je dodala da se raspitivala kod veterinara odakle takva boja i da su oni objasnili da je najvjerovatnije riječ o genetici, prenose beogradski mediji.

Prema njenim riječima, krava Đurđa, koja je otelila neobično mladunče, telila se nekoliko puta, ali nijedno nije bilo poput ovog.

Riječ je o omatičenom grlu, oplođenom sjemenom simentalske rase koje potiče iz Padinske Skele, piše “Blic” na svom portalu.

Komšije, a pogotovu djeca, oduševljeni su novim mezimcem sela, a štala Glavonjića premala je da primi sve komšije koje bi da vide neobično mladunče.

 

Srna/Informer.ba