Udarno Zanimljivosti

Kuća za 600 eura!

Na engleskom tržištu nekretnina nedavno se pojavila kuća koja se prodaje po cijeni od samo 600 eura. Osim što je stara, kao dodatni razlozi nevjerovatno niske cijene navode se grafit na zidu, kao i blizina željezničke pruge.

U engleskoj grofoviji Daram, u mjestu Ferihil, prodaje se prizemna kućica po rekordno niskoj cijeni od 600 eura.

Londonski list Gardijan prenio je mišljenje predstavnika agencije „Robinzon”, angažovane za prodaju ove kuće, da se radi vjerovatno o najjeftinijoj nekretnini u čitavoj Engleskoj.

Radi se o ponudi vijeka, budući da je slična kuća u isto tako lošem stanju u susjednoj ulici prije samo nekoliko mjeseci prodata za 22.000 eura, naveli su u agenciji.

Razlozi ovako nezamislovo niske kupopradajne cijene su grafit ispisan na jednom zidu, činjenica da se kuća oslanja na terasu susjedne prizemne građevine koja je u još gorem stanju, kao i što je željeznička pruga u neposrednoj blizini.

Osim toga kuća se nalazi u malom mjestu u kojem je ostalo da živi samo 11.000 stanovnika.

No, eventualni povratak investicija u ovo pomalo zaboravljeno englesko mjesto moglo bi znatno povećati cijene nekretnina, o čemu će sigurno voditi računa i budući vlasnik ove nezamislivo jeftine kuće, prekomentarisao je Gardijan.

 

RTRS/Informer.ba