BiH Udarno Zanimljivosti

Mostarski tržni centar opsjedaju duhovi?! Mepas Mall izgrađen na mjestu stare mrtvačnice

Mostarski “Mepas Mall” proteklih nekoliko dana je top tema građana ovog hercegovačkog grada. Naime, radnici navedenog objekta se redovno susreću sa neobjašnjivim dešavanjima u toku radnog vremena, te zaštitari u ranim noćnim satima kada provode vrijeme u ovom objektu.

Radnici zaštitarske službe su također potvrdili glasine, kažu “ništa ozbiljno” kako neki od njih to rekoše, ali svejedno čudno.

Izgrađen na mjestu mrtvačnice

Da se osvrnemo na povijest/historiju Mepasa… Prije nego će se izgraditi “Mepas Mall”, na tom je mjestu bila “Stara bolnica” kao i mrtvačnica koju je širokobriješki poduzetnik Mirko Grbešić kupio. Ponudu za kupovinu bolnice, čiji se kapacitet preselio u velebno izdanje nove bolnice na Bijelom Brijegu, dala je Grbešićeva kompanija “Brodomerkur” iz Splita plativši 12 miliona i 102 hiljade maraka.
Zanimljivo je da je i druga ponuda za kupovinu Stare bolnice bila Grbešićeva i to u ime kompanije Mepas, a bila je nešto niža od ponude Brodomerkura, te je iznosila 12 miliona i 83 hiljade KM. Osim te dvije, drugih ponuda za kupovinu bolnice nije bilo, tako da na mjestu Stare bolnice i mrtvačnice sada imamo Mepas u kome u zadnje vrijeme dolazi do paranormalnih zbivanja.

Paranormalne aktivnosti

Kako svjedoče radnici navedene firme, u noćnim satima liftovi se samostalno aktiviraju, svjetla trepere, preturaju se skladišta, radnice pojedinih butika ujutro zatiču svu robu ispreturanu sa polica što im je neobjašnjivo, jer poslije njih niko ne ulazi u butike. Zaštitari se nose sa neobjašnjivim dešavanjem treperenja svjetla, lupnjave kao i bespotrebnih paljenja i gašenja pokretnih stepenica i niza drugih sličnih dešavanja.
Teško da se može povjerovati u sve navedeno, ali ako se osvrnemo na objekat koji se tu izgradio, teško da nas ne zastrašuje.

Ne plašite se ako već nešto čujete ili vas iznenadi slučajni prestanak napajanja električnom energijom dok ste u Mepasu, to samo oni koje ne vidite vas pozdravljaju na svoj zabavni način koji je nama i te kako zastrašujući.

Možda je potrebno javiti se ljudima za istraživanje paranormalnih stvari”, poručio nam je čitatelj portala doznajemo.com

Doznajemo.com/Informer.ba