Zanimljivosti

Poginuo zbog fotografije za Facebook

Jedan Australijanac postao je prva žrtva najnovije ludosti sa Facebooka zvane „planking“, nakon što je pao sa sedmog sprata, prenosi ’Daily Mail’.

Acton Beale (20) pao je sa balkona izvodeći „foru“ koja je trenutno pravi hit među mladima u Australiji, a čiji je cilj fotografisati se u vodoravnom položaju, sa licem i tijelom okrenutim prema tlu i rukama uz tijelo.

Slike na kojima mladi ’glume dasku’ masovno se postavljaju na internet, a sličnu stvar želio je da izvede i nesretni mladić.

On je prekjučer ujutro pokušao da izvede „planking“ na ogradi terase, ali je izgubio ravnotežu i pao sa sedmog sprata. Navodno se vraćao kući sa prijateljima iz provoda, a pretpostavlja se da ga je alkohol ohrabrio na ovaj izuzetno riskantan potez.

Ovom incidentu koji se fatalno završio prethodi i nedavno hapšenje jednog mladića koji je pokušao da izvede ’planking’ na krovu policijskog automobila.

Njegov pokušaj razbjesnio je policajce koji su ga priveli, i izdali saopštenje da ovaj hir sa interneta može izazvati ozbiljne povrede, posebno jer se mladi sada takmiče u tome ko će otići dalje u ’glumljenju daske’.

 

Informer.ba