Zanimljivosti

Postali supružnici nakon što su se razveli od žena

Dvojica Britanaca postali su supružnici nakon su se razveli od svojih supruga, priznali svima da su gej, postali transrodne lezbejke i jedan od njih je promjenio pol.

Jeni-An Bishop (65), koja se ranije zvala Pol, i Elen Hart (68), ranije Alan, počeli su svoju vezu 2004.godine kao dvojica gej muškaraca. Zatim su šest godina živjeli zajedno, deklarišući se kao transrodne lezbejke, ali su bili protiv operacije za promenu pola jer su smatrali da je to previše rizično obzirom na njihove godine. Međutim, Jeni An je prošle godine ipak otišla na operaciju, ugradila je silikonske grudi i operisala lice kako bi bilo ženstvenije.

Par je juče zvanično stupio u brak, i to kao ‘muž i žena‘ na ceremoniji u sjevernom Velsu, pred četvoro prijatelja. Pre toga, imali su i gej vjenčanje, gdje su bili ‘žena i žena‘, a kažu da uživaju punu podršku porodice i prijatelja.
Obojica su razvedeni i imaju odraslu djecu iz prethodnih brakova, a upoznali su se na božićnoj proslavi 2004.godine i u početku su bili samo prijatelji, piše Srbijanet.

Pred zakonom smo bili i gej par, i lezbejski par i heteroseksualni par koji se vjenčao, ali smo mi u suštini samo dvoje ljudi koji se vole i koji su željeli javno da se deklarišu i proslave svoju vezu. Želimo da ohrabrimo transrodne parove da slave svoju ljubav i jedinstvenost‘ rekla je Jeni-An, koja inače ima dvoje djece i unuče.

 

Informer.ba