Udarno Zanimljivosti

Potpukovnik JNA: Jurili smo NLO iznad Zadra

Nedavno otkriće na Wikileaksu da su američka ambasadorka Meri Vorlik i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić razgovarali o slučaju M.P, koji je 1959.godine kao četvorogodišnjak imao bliski susret sa vanzemaljcima, izazvala je veliko interesovanje javnosti za NLO.

Trifko Radeta, potpukovnik JNA, priznao je da ne zna za slučaj M.P., kojem su vanzemaljci obećali da će doći po njega 21. decembra 2012. godine, ali je za ‘Kurir’ progovorio o svom iskustvu sa NLO.

’’Na međudržavnim nivoima decenijama se razmjenjuju informacije vezane za NLO. Naročito se Amerikancima, ali i Rusima, omogućava uvid u neke podatke koji se tiču čudnih pojava iz svemira’‘ ’rekao je za ’Kurir’ Trifko Radeta, diplomac Mašinskog fakulteta i član NLO Srbija. On se tom prilikom prisjetio svog  susreta sa NLO 1986. u okolini Zadra.

”Imali smo noćni let i tom prilikom nekoliko pilota je uočilo letjelicu i svjetlost koja se bukvalno igrala s nama. Kretala se iznad, pa ispod nas, lijevo, desno, da bi na kraju nestala. Vojni radari nisu mogli da identifikuju objekat, a nama je ubrzo stiglo naređenje da stignemo letjelicu i oborimo je. Međutim, nismo uspjeli da je stignemo” prisjeća se potpukovnik avijacije Radeta Trifko, kome je to bio drugi susret sa NLO.

Inače, nadležni iz obavještajnih agencija kao i do sada, nisu željeli da komentarišu slučaj M. P., koji je 1959. imao kontakt s vanzemaljcima, i u vezi čega ga je kasnije ispitivala tadašnja UDBA.

 

Informer.ba