Zanimljivosti

Pravio votku u kući pa skoro raznio kompletnu ulicu

Lawrence Toms (43) ostao je bez dijela krova i nekoliko prozora na kući u Treherbertu u južnom Walesu nakon što mu je eksplozija prekinula kućnu proizvodnju votke, piše Daily Mail. Lawrence je votku točio u svoj sistem za destilaciju kada su komšije čule snažan prasak. Evakuirali su deset okolnih kuća, a Lawrencea pronašli kako tumara okolo.

Policija je pretražila kuću i zaplijenila mu aparaturu. Komšije su policiji ispričale kako znaju da Toms miješa votku u svojem domu po receptima koje nalazi na internetu.

Baš sam uspavao svojeg 5-godišnjeg sina kada sam čuo eksploziju. Pogledao sam kroz prozor i ugledao komšiju u boksericama sa izgorenom kožom po rukama” – ispričao je Gavin Rees (28).

Vatru su gasila četvera vatrogasna  kola, a Tomsa su kola hitne pomoći odvezla u bolnicu.

Toms u selu vodi kompaniju Real Cool Futures. Jedan od njegovih izuma je i papir za motanje darova od ovčjeg izmeta koji je darovao princu Charlesu. Trenutačno je u bolnici i stabilno. Prenosi Dnevni avaz.

Ipak, komšije tvrde da je Toms radio s najjačom votkom. Policija vjeruje kako je eksploziju potaknuo alkohol kućne izrade.

Vatrogasci su rekli kako smo svi zajedno imali sreće što cijela ulica nije eksplodirala – rekla je susjeda Susan Minty (52).

 

Informer.ba