Zanimljivosti

Sedam godina spava sa mrtvom suprugom

Le Van, Vijetnamac, spava sa svojom pokojnom ženom već sedam godina, a vlasti ne mogu da učine ništa da ga u tome zaustave.

Priča o bizarnoj navici procurila je krajem 2009. godine kada su vijetnamski mediji objavili fotografije čovjeka koji spava sa gipsanom statuom u obliku žene u kojoj je tjelo njegove mrtve supruge. On jednostavno nije mogao da se nosi sa gubitkom svoje srodne duše, pa je iskopao njene zemne ostatke, stavio ih u statuu i nastavio djeli krevet sa njom.

To je bila jedna od najčudnijih vjesti o 2009., ali su svi vjerovali da će poslije medijske kampanje vlasti nekako ubediti Le Vana da sahrani voljenu suprugu. Lokalna samouprava jeste pokušala da ga urazumi, ali je on jednostavno odbio i oni nemaju moć da ga natjeraju.

Kada su reporteri nedavno posetili Le Vanovu kuću u Kvang Namu, bili su iznenađeni jezivom gipsanom statuom koja sadrži ostatke njegove supruge i dalje na bračnom krevetu. Ovaj 57-godišnji muškarac je rekao da spava sa pokojnicom da bi u slijedećoj inkarnaciji imao bolju sudbinu. Nema mnogo smisla, posebno što sa njim živi i njegov maljoletni sin.

 

Smedia/Informer.ba