Zanimljivosti

Slijepa doga ima svog psa vodiča

Lili je šestogodišnja doga koja je izgubila vid još kao štene, kada su zbog bolesti trepavice počele da joj urastaju u očne jabučice.

Stanje je bilo toliko ozbiljno da su joj veterinari izvadili jabučice, a prognoze su bile da joj kao slijepom psu život neće biti preterano lijep. Ipak, nisu imali na umu da će o njoj brinuti Medison, druga doga koja je postala njen pas vodič.

Dvije ženke nerazdvojne su već četiri godine, ali pošto njihov vlasnik više ne može da brine o njima, biće date na usvajanje i u to u paru.

Medison je Lilin pas vodič. Kada su napolju, većinu vremena Medison vodi Lili na povodcu, a Lili hoda vrlo blizu kako bi znala kuda da ide. To je zaista lijep prizor. Medison se uvek brine o njoj‘ rekla je Luiz Kembel, direktorka ‘Dogs Trust Re-homing centre’, u kojem su Lili i Medison od jula.

Kaže da Lili živi vrlo srećan život, i da bi posmatraču sa strane bilo teško da uoči da se radi o psu koji nema oči. Svjesna je da veličina dvije ženke, njihove godine kao i činjenica da idu u paru može da oteža usvajanje, ali upozorava da svako ko želi da ih uzme mora da misli o odgovornosti koja iz to ide, dodajući da ove ‘dvije djevojke’ zaslužuju udoban život.

 

Srbija.net/Informer.ba