Zanimljivosti

Spašena mačka koja je provela 13 dana na drvetu visokom 30 metara

Mačka po imenu Bes bila je 13 dana zarobljena visoko na drvetu na koje se najvjerovatnije uzverala dok je bježala od čopora lisica, piše londonski Telegraf.

Uplašena životinja, koja je provela gotovo dvije nedelje na drvetu visokom 30 metara, uspela je da preživi bez hrane i vode, odoljevajući jakim vjetrovima i olujnoj kiši.

Vlasnica Gven Rasel-Džons iz Birmingema počela je da strahuje za svoju ljubimicu kada je primjetila da je nema nekoliko dana. Krenula je u potragu za njom, ispitujući susjede. Njenoj sreći nije bilo kraja kada ju prošlog petka ugledala visoko na jednom drvetu. U pomoć su pozvani vatrogasci, ali njihove merdevine nisu bile dovoljno visoke da dopru do zarobljene mace.

Budući da je specijalna služba za penjanje užetom bila zauzeta, Gven je poslala apel preko lokalne radio stanice. Ubrzo se javilo mnogo ljudi koji su joj ponudili pomoć. Među njima je bila i ekipa penjača koji su spustili Bes nakon trinaest dana provedenih u krošnji.

“Bila sam van sebe. Mislila sam da ću je naći mrtvu u nekom jarku. To što je ponovo tu je fantastično”, kazala je Gven, dodajući da ne zna kako je njena maca uspela da preživi tako dugo bez hrane i vode.

Prvo što je Bes uradila kada se ponovo našla kući bilo je da odjuri u kuhinju da potraži nešto za jelo. “Sve je smazala u tren oka. Od kad se vratila stalno ide za mnom i prede”, kazala je zadovoljno Gven.

 

Informer.ba