Udarno Zanimljivosti

Srbija drhti: U Zarožju strahuju da je oživio vampir Savanović!

Ma koliko bizarno zvučalo, ovih dana u Srbiji, tačnije u Zarožju i okolici, ljudi ne spavaju mirno zbog straha od legendarnog vampira Save Savanovića.
Naime, urušila se vodenica u kojoj je Savanović nekad živio, pa se mještani boje da bi to moglo potaknuti njegov povratak.

Vampiri postoje, to svatko zna! Lutaju od mjesta do mjesta, traže žrtve. Teško nama ako se Sava vrati – izjavio je za S mediju odbornik sela Zarožje Miodrag Vujetić, koji mještane priprema za eventualnu obranu od krvožednog Save.

Preporučio im je da na kućni prag stave glogovo trnje, glogove kolce i bijeli luk, te da pod svaku cijenu na zidove postave križeve.

Podsjetimo, Sava Savanović je bio inspiracija srpskom književniku Milovanu Glišiću da napiše pripovijetku ‘Poslije 90 godina’, a prema kojoj je kasnije Đorđe Kadijević snimio čuveni horor ‘Leptirica’.

Zanimljivo, iako je vodenica (poznata i kao Jagodić vodenica, op.a.) radila sve do kasnih pedesetih godina prošlog stoljeća, te privlačila brojne znatiželjnike, lokalne vlasti nikad od nje nisu napravile turističku atrakciju.

24sata.hr/Informer.ba