Zanimljivosti

Šta vaša Facebook fotografija govori o vama

Slika profila na Fejsbuku je iskazivanje ličnog stava – ona želi dobrodošlicu kolegama, onima koji vas vole, ne vole, bivši, budući… Evo šta možete da otkrijete o osobi na osnovu porteta.

Portret – jasna fotografija osobe koja pokazuje cijelo lice

Šta govori: Vi ste zrela odrasla osoba koja je zadovoljna svojim izgledom. U osnovi ste prilično dosadni. Ako je riječ o autorskoj fotografiji znači da ste narcis i karijerista. Ako je reč o autoportretu, malo ste dosadni. Ako ste stavili fotografiju u kupaćem kostimu, vjerovatno izgledate seksi, ali ste nesigurni.

Daleko – toliko ste udaljeni od objektiva da se ne vidi nijedan detalj lica ili figure

Šta govori: Cijenite svoju privatnost i ne želite da bilo koja znatiželjna osoba zna kako izgledate. Verojatno ste sramežljivi i rezervisani prema drugima sve dok ih ne upoznate bolje. Možda jednostavno ne želite da drugi vide vaše nedostatke.

Jako krupan kadar – blizu objektiva pa se vidi samo dio lica ili figure

Šta govori: Želite da ljudi misle da ne želite da vas prepoznaju, ali zapravo tako se maskirate u svoju pseudo-umjetnost.

Djetinjstvo – fotografija kada ste bili dijete

Šta govori: Tip ste osobe koja misli da je sve u prošlosti bilo bolje nego sada. Slušate istu muziku, nosite sličnu odjeću i volite iste stvari kao kad ste bili u gimnaziji ili na fakultetu. Vjerovatno se nikada nećete promjeniti. Niste puno postigli i bili ste simpatičniji kao dijete.

Kućni ljubimac – slika obično bez vlasnika

Šta govori: Ako je u pitanju mačka – vi ste žena bez muškarca, pas: vi ste gay bez partnera. Ako okačite zmiju vi ste tinejdžer koji sluša death metal. Delfin znači da previše gledate National Geografic.

Slika djeteta – samo dijete

Šta govori: Jedina stvar koju ste postigli je dijete. Bili ste nekad zabavni, imali ste puno prijatelja i bogat društveni život, a sada pričate o pelenama, kašicama.

Slika vjenčanja – mlada, mladoženja, vjenčanica

Šta govori: Želite da svi znaju da ste napokon odrasli. Uozbilji ste se, više ne ludujete, brak vas u potpunosti određuje i nemate više prijatelja. Vjerovatno ste previše potrošili na svadbu, a svekrva vas ne voli.

Pop kultura – slika fiktivnog lika, filmski plakat, slavna osoba

Šta govori: Nemate svoju ličnost. Definišete sebe i ostale prema načinu zabave, bez obzira da li je riječ o televiziji, muzici, knjigama. Razgovor s vama je kao čitanje citata s IMDb.

Informer.ba